Projenin ilk aşamasında 12 şehirde bilim ve teknolojide yenilik üretebilen gençlere ev sahipliği yapan atölyeler, 18 farklı ilde daha gençlerle buluşmak için gün sayıyor.
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Yozgat ve Şanlıurfa’da gençlerle buluşacak proje atölyeleri, inşaat çalışmaları tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Deneyap projesiyle Türkiye’de geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirme adına önemli bir atılım gerçekleştirildiğini kaydetti.
Bakan Kasapoğlu, Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesinin bilim ve teknoloji başta olmak üzere birçok alanda Türkiye’nin geleceğine ışık tutacağını belirterek, “Böylesine değerli bir projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİN BİLİM İNSANI OLMALARI ADINA TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ”
Proje kapsamında 12 ilde faaliyetlerin devam ettiğini, 18 ilde de en kısa zamanda gençlere hizmet verileceğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesiyle çocuklarımıza, gençlerimize artık 'İcat çıkarın' diyoruz. Onların icatlar çıkarması, geleceğin bilim insanları olmaları için tüm imkanları seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Projeye dahil edilecek 18 ilde atölye yapım sürecinde bütün hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, söz konusu iller özelinde yaklaşık 115 bin gencin projeye katılım başvurusunda bulunduğunu söyledi.
Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yeni bir eğitim takvimi çıkarıldığını aktaran Bakan Kasapoğlu, “En yakın zamanda atölyelerimizde gençlerimizi; geleceğimizin mimarlarını ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” açıklamasında bulundu.
“81 İLDE TOPLAM 100 DENEYAP ATÖLYESİ GENÇLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”
Bakan Kasapoğlu, proje kapsamında 2021 yılı sonuna kadar 81 ilde toplam 100 Deneyap Teknoloji Atölyesini gençlerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Gençlik Merkezleri bünyesinde faaliyet gösterdiğini kaydeden Bakan Basapoğlu, “Gençlik Merkezlerimiz, bilimden sanata, spordan kişisel gelişime, dil eğitimlerinden teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede gençlerimizin istek ve talepleri doğrultusunda 7/24 hizmet veriyor” diye konuştu.
Projenin eğitim modeli hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Proje kapsamında ortaokul ve lise çağındaki gençlerimiz, Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alıyorlar. Toplamda 3 yıl, hem temel teknoloji yetkinlikleri ve özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan gençlerimizin, bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline geleceğine yürekten inanıyoruz.”