Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 100 ilaçlama işçisi maaşlarını üç aydır alamıyor. Zor koşullar arasında evine ekmek götürme telaşında olan işçiler pek çok haktan mahrum bir şekilde yılın on ayı çalışırken kalan iki ay için çıkış verilerek daha sonra tekrar işe alınıyor.

Tazminatsız, izinsiz bir nevi modern kölelik düzenini yaşayan işçilere sahip çıkan CHP’li Ali Öztunç, hemşerilerinin sorunlarının çözülmesi talebiyle konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun masasına taşıdı.

Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan 100 ilaçlama işçisi, kimyasal ilaçlarla sinek ve haşerelere karşı mücadele ekibi olarak hizmet vermektedir. Bu işçiler büyükşehir belediyesine ait üniforma ve belediye amblemli araçlarla ilaçlama yapmaktadır. Kadrosuz olarak 10 ay çalıştırılıp çıkış verilen ve 2 ay sonra tekrar işe alınan bu işçiler, kimyasal ilaç ve hastalık riski altında birçok sosyal haklardan yoksun bırakılarak, tazminatsız, yıllık izinsiz, bir nevi modern köle olarak çalıştırılmaktadır. Ayrıca bu işçiler, 3 aydan beri maaşlarını alamadıklarını ve hacizlerle karşı karşıya kaldıklarını söylemektedirler.

Buna istinaden;

Bu işçilerin maaşları üç aydır neden ödenmemektedir? Maaşlarını ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz?

İlaçlama deneyimi, tecrübe ve yeterli bilgiye sahip bu işçilerin, insan sağlığını ilgilendirmesi sebebiyle, belediye bünyesinde sürekli istihdam edilmesi daha uygun değil midir?

Asıl işi yapmakta olan bu personelin belediye bünyesindeki AKBEL şirketine geçirilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?