Uzmanlar mevsim geçişlerinde anı düşen hava sıcaklıkları vücut dengesini bozabileceği için bağışıklık sistemini güçlü tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar eylül ayında sağlıklı kalabilmek için tüketilmesi gereken meyveleri şöyle sıralıyor:

KSÜ’de 17 Kasım Dünya Prematüre Etkinliği Düzenlendi KSÜ’de 17 Kasım Dünya Prematüre Etkinliği Düzenlendi

İncir - Meyve Haberleri

1. İncir: Lif ve vitamin bakımından zengin olan incir, sindirimi düzenler ve tok tutma özelliği ile diyetlerde sıklıkla tercih edilir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen incir, bağışıklığı destekleyen antioksidanlar içerir.

Üzüm Çeşitleri 13 Farklı Üzüm ve Özellikleri - Nefis Yemek Tarifleri

2.Üzüm: Enerji deposu olarak bilinen üzüm, C vitamini, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Hem tatlı ihtiyacını karşılamak hem de bağışıklığı güçlendirmek için ideal bir meyvedir.

Yeşil elma yağ yakar mı? Kırmızı elma mı yeşil elma mı? | Diyetkolik

3. Elma: Her mevsimin vazgeçilmezi elma, eylül ayında en taze haliyle tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini ve lif açısından zengin olan elma, sağlıklı bir atıştırmalık olarak diyet listelerinin favorisi.

Armut Besin Değeri, Çeşitleri, Faydaları - Nefis Yemek Tarifleri

4. Armut: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştıran armut, uzun süre tokluk sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda potasyum kaynağıdır ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

Narın faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Nar nasıl tüketilir? Nar  suyunun faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri

5. Nar: Antioksidan bakımından oldukça güçlü olan nar, bağışıklığı desteklerken vücuda enerji verir. C vitamini içeriğiyle soğuk algınlığı gibi sonbahar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Meyve Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler! – BuradaBiliyorum.Com

Uzmanlar son olarak, sağlıklı beslenmenin önemli bir adımı olan meyve tüketimi, özellikle geçiş mevsimlerinde daha fazla önem kazanıyor. Bu dönemde vücudu korumak ve enerji depolamak için mutlaka bu meyveleri sofranızda bulundurun diye tavsiyede bulunuyor.

Kaynak: igf