Kitap Fuarı, Cumartesi Günü Birbirinden Önemli İsimleri Ağırlayacak Kitap Fuarı, Cumartesi Günü Birbirinden Önemli İsimleri Ağırlayacak
Deprem Bölgesine Öncelik Verildi
Bakan Kacır, bakanlık olarak deprem bölgesini önceliklerinin baş sıralarına koyduklarını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın "Deprem bölgesi önceliğimiz" mesajıyla harekete geçtiklerini ve bölgedeki sanayi sitelerindeki yıkımın etkilerini en aza indirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Başvurusu Onaylanan İşletmelere Destek
Bakan Kacır, Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında başvurusu onaylanan işletmelere destek ödemelerinin başladığını açıkladı. Bu kapsamda, 11 ildeki 2 bin 800 işletmeye 925 milyon TL'lik finansman aktarıldığını belirtti.
Yeni Fonlarla Destek Sürecek
Programa yoğun talep olduğunu dile getiren Bakan Kacır, başvuran işletme sayısının 50 bine ulaştığını ifade etti. 450 milyon doların tamamını bölge işletmelerine aktaracaklarını ve bütçenin bitmesine kadar başvuruları almaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, deprem bölgesinde canlanmayı sağlayacak destek için yeni fonlar eklemek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
İşletme Başına 750 Bin Liraya Kadar Destek
Depremin ardından bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararı karşılamak ve ekonomik canlanmayı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" kapsamında, Dünya Bankası'ndan sağlanan 450 milyon dolarlık finansmanın, KOSGEB aracılığıyla işletmelere ulaştığını ifade eden Bakan Kacır, işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlanacağını belirtti.
Faizsiz ve Teminatsız Destek
Tamamen faizsiz olan program için işletmelerden teminat istenmeyeceğini söyleyen Bakan Kacır, KOSGEB desteğinin 36 ay süreyle uygulanacağını ve ilk 24 ayında KOBİ'lerin ödeme yapmayacağını, sonraki 12 ayda ise ödemelerin 3 taksit halinde gerçekleşeceğini ifade etti.