KSÜ Kongre Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptı.
“Kadınlarımız evimizin direği, yaratılmışların en şereflisidir. Kadınlar, anamız, eşimiz, çocuklarımızın annesi ve aynı zamanda da geleceğimizdir.” diyen Vali Coşkun, “Kolluk kuvvetlerimiz de bu bilinçle, ilimizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle görevini büyük bir hassasiyetle yürütmektedir. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’müzün, Mutlu Kadın, Huzurlu Aile ve Güçlü Toplum sloganıyla başlatmış olduğu bu projenin temel amacı, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarını sıfır tolerans ilkesiyle mümkün olduğunca meydana gelmeden önce önlemektir.” dedi.
Vali Coşkun programın hazırlanmasında emeği geçen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile katkı sunan tüm katılımcılara kadına şiddetle mücadelede gösterdikleri çalışmalar için teşekkür etti.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasında kadının kültür, medeniyet ve inancımızdaki yeri ve önemine vurgu yaptı.
“Ailenin mutluluğu için kadın dâhil her bireyin mutlu olması gerekir.” diyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, bireyin, ailenin ve toplumun mutluluğuna halel getiren her davranışın daha başlangıç aşamasında önlenmesinin gerekliliğinin altını çizdi.
Kadına yönelik şiddetin nedenleri ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması yönünde atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Can, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören inancımızın kadına verdiği değerden bahsederek, Türk kültüründe ise kadın ve erkek ayrımı yerine, iş bölümü ve yaradılışa uygun görev paylaşımı, eşitlik ve adaletin var olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafınca yürütülen ‘Mutlu Kadın, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum’ projesinin kadına yönelik ve aile içi şiddetin ilk aşamada önlenmesine önemli katkılar sunacağını belirten Rektör Can, KSÜ olarak bu amaca yönelik her çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da konuşmasında, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda geliştirilen projeler ve alınan geri dönüşler hakkında bilgiler verdi.
‘Mutlu Kadın, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum’ projesinde tamamlanan ve planlanan aşamalar hakkında bilgiler veren Cebeloğlu, projeye katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından farkındalık eğitimi seminer programına geçildi. Programın moderatörlüğünü KSÜ İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yılmaz gerçekleştirdi.
Eğitim semineri kapsamında KSÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ‘Toplumsal Huzur İçin Bireysel Mutluluk’, KSÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk ‘Türk Toplumunda Aile Yapısı ve Sosyal Psikolojik Açıdan Aie’, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Uğur Atalar ‘Kişilerarası İlişkiler ve Aile İçi Roller’ ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sağlık bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Toper ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Sorun Çözme Yöntemleri’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Programa katkı sağlayan isimlere Valisi Ömer Faruk Coşkun, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.