Adana'da yaşayanlara seslenen Görür, " Adana Havzasında özenli olmak lazım dedik" ifadelerini kullandı.
Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk paylaşımında Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğunu ifade ederek "Daha büyük ve daha küçük deprem olacaktır. Belli bir süreye kadar belli bir sıklıkla olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bugün yeniden bir açıklamada bulunan Görür, Adana'da yaşayanlara seslendi: "Adanalı sevgili izleyicilerime: Biliyorsunuz, ben sosyal medyayı sadece sizleri bilgilendirmek, bildiğim kadarıyla deprem konusunda aydınlatmak için kullanıyorum. Deprem konusunda çok sayıda tweet aldığım için yine kısa ve basit bir özet yazacağım.
Anlaşılır olmasına özen göstereceğim. Siz de eğip, çekip yine kendinize göre yorumlamayın lütfen. Son 6 Şubat depremleri açığa çıkan enerjinin bir kısmını deprem üreten aynı fay sisteminin kırılmayan kesimine veya en yakın komşu faylara transfer edebilir.
Stres transfer edilen faylarda da yeni depremler olabilir (Eğer fay transfer öncesi yeterli stres biriktirmişse). Kimi faylarda da stres transferi o fayda stresin azalmasına neden olabilir. Adana Havzası da 6 Şubat deprem bölgesine yakın ve fayları 6 Şubat depremlerini üreten faylarla ilişkili.
Onun için biz Adana Havzasında özenli olmak lazım dedik. İlla da şu zamanda deprem olacak demedik. Stres transferi nedeniyle Havzada depremler olabilir, dikkatli olun dedik. Adana Havzasında veya yakınında bir çok fay var.
Örneğin; Saimbeyli, Savrun, Çokak, Misis, Toprakkale, Yumurtalık, Karataş vb. Bizim asıl uyarımız yönetimlere. Yani bu söylediğimi anlamak bu kadar zor mu? Size yalan yanlış, bilim dışı yazan çizen şarlatanlara kulak vermeyin.
Yerel yönetimi, AFAD’ı ve yetkilileri dinleyin. Evinizde herhangi bir sorun yoksa evinize girin deniliyorsa lütfen girin. Sokakta hayat mı geçer, en kısa sürede de evinizin deprem performansını ölçtürün. Sevgiyle." (HABER MERKEZİ)