Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anmak ve Anlamak
Bütün İslam Dünyası ve İnsanlık Âleminin huzur ve sükûnu için çığır açan ve herkesin kalbinde yer alan Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN’ın (27 şubat 2011) vefatının 8 yılı münasebetiyle başta Yurdumuz olmak üzere yurt dışında ve bütün İslam Aleminde her yıl anma programları yapılmakta olduğu gibi, bu yılda yüzlerce programlar yapılarak anılacaktır. Mekânı Cennet olsun.
Kendilerini tekrar anmak hatırlamak ve okurlarımla paylaşmak üzere bizlere de yön verecek çalışmalarının bir kısmını arz etmeye çalışacağım;
- Kuşkusuz o bir Dünya Lideriydi.
- Milli Görüş hareketinin kurucusu, maddi ve manevi kalkınma hususunda herkese yön veren seçkin bir liderdi.
- Hayatı boyunca Siyonizm’in karşısında güçlü olmamız için İslam Âleminin birlikteliğine, kendi meselelerin kendilerinin çözmesi gerektiğini sık sık vurgularlardı. Şu anda buna nekadar ihtiyacımız olduğu ortadadır. Bu birlikteliğin resmileştirilmesi gerektiği için 8 tane Güçlü İslam devletlerini bir araya getirerek,”İktisadi-Ticari-Sosyal ve Askeri alanda İş Birliği Teşkilatı olan (ve para birimi olarak DİNAR) D-8’leri” kurdu. Hiçbir zaman Türkiye’yi istemeleri mümkün değil görünmekte olduğunu yıllar ortaya koymaktadır. AB yerine D-8’in aktif olarak yaşamasına müsaade edilse idi şu anda hiçbir İslam Ülkesinin burnu dahi kanamazdı.
- O Pergelin açısını devamlı geniş tutmuş “Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya”nın kurulmasıyla beşeriyetin huzur ve sükûnu için çalışmıştır.
- Hiç karamsarlığa kapılmamış, 4 sefer partisi haksız yere Kanun dışı kapatılmasına rağmen, teşkilatına her zaman moral vermiş bir Lider idi. “Bütün kesime kök salmış Milli Görüş Hareketinin kapatılması dünya üzerinde bir nokta kadar ehemmiyeti yoktur”, demişlerdi. Beşincisi kurmuş olduğu SP. Dimdik ayakta mücadelesini de sürdürmektedir, derlerdi.
- Siyonizm’le mücadeleyi hep ön planda tutmuştur.
- 1974 Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştiren Liderdi. Bu nedenle kendilerine Mücahit Erbakan olarak isimlendirildi.
- Filistin davası konusunda çok hassastı. Her türlü olumsuzluğa karşı Konya’da büyük Kudüs Mitingi yapıldı. Ne yazık ki bu miting 12 Eylül Askeri darbesine gerekçe sayıldı.
- Yaşanabilir Türkiye’nin kurulması için Ağır Sanayinin kurulması olmazsa olmazlar arasında yer aldı. Bunlardan birkaç tanesini yazmadan geçemeyeceğim; Bir tv konuşmasında; 1974-1976 yıllarında,13 Şeker Fabrikası, 18 Çimento Fabrikası, 12 Gübre Fabrikası, 6 Kâğıt Fabrikası, 28 Sümerbank, 27 Et Kombinesi, 7 Demir Çelik Fabrikası, 32 Ağır makine, 13 Tümosan, 1 Tüsaş, 1 Tank, 5 Testaş, Roket, Gemi ve Yurt Dışındaki işçiler paralarını korumak için ise Desiyap kuruldu.
- Milli Görüş davasında her zaman “sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü” her konuşmasında dile getirirdi. Kamplaşmadan yana değildi. Her kesime saygı duyar, onlar sıralarını bekliyorlar, yakında Milli Görüşe gelecekler ve başka çare yok derlerdi.
- Evet, Rahmetli Hocam yokluğunu Milletçe hatta Dünyaca çekiyoruz. Yüce Rabbim mekânını Cennet etsin. Âmin…