ASAYİŞ

Prof. Dr. Bektaş'tan önemli uyarı! Yer belirtti, olası depremin depremin büyüklüğünü açıkladı

Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde hem artçılar, hem bağımsız küçük sarsıntılar sürüyor.Uzmanlar da toplumsal medya hesaplarından zelzele riski olan bölgeleri yazarak ikazlarda bulunuyor.

Abone Ol
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, deniz tabanından geçen Karadeniz fayının, deprem riski taşıdığına dikkati çekti. Bektaş, "1996'da yayınlanan haritada Trabzon ve Rize'nin deprem tehlikesi, göz ardı ediliyor. İstanbul'da beklerken, Trabzon'da her an bir deprem oluşabilir. Trabzon 'deprem bölgesi değildir' algısı, bugüne kadar herkesin de kabul ettiği sağlıksız yapılaşmaya neden oldu" dedi.
Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabı üzerinden o il için uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen artçıları değerlendiren Bektaş bu deprem sonucunda hangi fay hattının etkilendiğini açıkladı. Uzmanlar yaşanan artçılar hakkında yorum yaparken bazı fay hatları ve illerle ile ilgili de uyarılarda bulunmaya devam ediyor.
6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından artçılar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Kahramanmaraş Göksun merkezli yaşanan artçıların önemine değinen uzmanlar o fay hattı için uyarı yapıyor. Olası deprem ile ilgili büyüklük tahmininde bulunan Bektaş sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyardı.
O FAY HATTINDA SİSMİK AKTİVİTE ARTIŞINA SEBEP OLMUŞTUR
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar tarafından art arda deprem değerlendirmeleri açıklanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşanmasının ardından hem artıçılar devam ediyor hem de bağımsız küçük depremler yaşanmaya devam ediyor. Bu koduna vatandaşlar tedirgin olurken uzmanlar tarafından yapılan uyarıları da yakından takip ediyorlar.
Uzmanlar tarafından yaşanan artçı ve bağımsız küçük depremler ile ilgili ise yorumlar gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda üst üste gerçekleşen artçıların ardından Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından sosyal medya hesabı üzerinden deprem değerlendirmesi yapıldı. Buna göre Bektaş Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Osman Bektaş şu ifadeleri kullandı; 
"Adana'nın doğusunda kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu saat yönünde dönerek batı kenarında Karataş- Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonunda (jeolojik-jeofizik veriler,Över,2018) sismik aktivite artışına neden olmuştur. Fay zonu 1998 M6,3 gibi deprem potansiyeline sahiptir." dedi.
Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından yapılan bu uyarıya göre en son gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli artçının Adana'nın doğsunda kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca batı kenarında ise Osmaniye- Andırın aktif Fay Zonunda sismik aktivite artışına sebep olunduğunu açıkladı.