Kahramanmaraş

Rektör Niyazi Can Antalya’da VI. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresine Katıldı

Abone Ol

25-29 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya Mirage Park Resort’ta gerçekleşen ISCR2019’a Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca ile birlikte ‘Kongre Onursal Başkanı’ olarak katılan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, açılış programında bir konuşma yaparak farklı ülkelerden ve farklı disiplinlerden araştırmacıların kongre kapsamında ortaya koyduğu çalışmaların önemine vurgu yaptı.

“Bizler bu araştırmalarla insanların bu alanlardaki problemlerini masaya yatırmakla olaylara disiplinler arası yaklaşmış oluyoruz. Biz ilk emri ‘Oku’ olan, ‘İlim Çin’de bile olsa arayınız.’ diyen bir medeniyetin mirasçıları olarak insanlığa daha müreffeh yaşam sunmanın gayreti içerisindeyiz.” diyen Rektör Can, “Bizleri bu çalışmalara iten, azmimizi ve kararlılığımızı diri tutan insanlara daha iyi eğitim, daha iyi sağlık, daha iyi ekonomi, daha iyi hukuk kısacası daha iyi bir yaşam sunma arzumuzdur. Bu nedenle gerçekçi, gerçekleştirilebilir, geleceği de dikkate alan stratejik araştırmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kongre kapsamında farklı alanlarda çalışan akademisyenlerin, araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin bilimsel çalışmaları ile bir araya gelmesi, güncel gelişmelerle ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve böylece disiplinler arası çalışmalara zemin hazırlanması amaçlanıyor. Düzenleme ve hakem kurullarında alanında uzman birçok yerli ve yabancı akademisyenin yer aldığı kongre, ulusal ve uluslararası sorunlara yönelik farklı çözümler üretilmesi, ekonomik, siyasi ve kültürel yakınlaşmanın arttırılması, yeni işbirliklerinin tesisi noktasında önemli rol oynuyor.

“Göbeklitepeden Endüstri 4.0’a Sosyo-Ekonomik Gelişmeler ve Yeni Stratejiler” temalı ISCR2019’un bu yılki konu başlıkları arasında; ‘Avrupa Birliği, Bölgesel Çalışmalar, Uluslararası İlişkileri’, ‘Bankacılık ve Sigortacılık, Finans, Muhasebe’, ‘İktisadi düşünce, İktisat Tarihi, Makro İktisat, Maliye, Mikro İktisat, Ekonometri, Uluslararası İktisat’, ‘Hukuk’, ‘Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları, Siyasal Hayat ve Kurumlar, Siyaset Bilimi, Siyasal Düşünceler, Siyasi Tarih’, ‘Sosyal Politika, Sosyal Hizmetler, Sosyal Yardımlar, Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Çalışma Ekonomisi’, ‘Üretim ve Operasyon Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Nicel Karar Yöntemleri, Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama’, ‘Turizm, Turizm İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği’, ‘Sağlık Yönetimi, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Sağlık Ekonomisi, Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon’, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’, ‘Spor Yöneticiliği’ yer aldı.